Amb la participació de l’Associació Cultural Glosadors de Mallorca
Felip Munar. Professor, lingüista, comunicador i divulgador de la cultura popular mallorquina en majúscules. Parlar de Felip Munar és parlar d’una persona altament compromesa amb la investigació, la recuperació i la divulgació de la cultura popular de Mallorca des dels més variats mitjans: ensenyament a tots els nivells, ràdio, televisió, literatura...
És un dels principals impulsors de la recuperació de la glosa a Mallorca, primer com a membre fundador de l’Associació Cultural Canonge de Santa Cirga (Manacor, 1998), des d’on s’inicià la recuperació del glosat a Mallorca, entre altres actuacions, i com a secretari de l’Associació Cultural Glosadors de Mallorca, que aglutina tots els glosadors de picat de Mallorca (Manacor, 2010).
Ha publicat sobre diferents aspectes de la cultura popular, amb especial interès en la recuperació de l’art de glosar. Seus són els títols Manual del bon glosador (2001), Formes d’expressió oral (ed.) (2005), Jo vull ser glosador (2008), Els glosadors de Mallorca (2010), Fent memòria: 10 anys de gloses (2010), La Festa del Sequer. Pregons (ed.) (2013), Els glosadors de picat a Mallorca (2015) i La universalitat de la glosa. Gloses mallorquines de picat 1735-2011 (2017), imprescindibles per a qualsevol persona que es vulgui introduir en el món de la glosa.
En reconeixement de la seva gran tasca en benefici de la cultura de Mallorca i de les Illes Balears, des de l’Ajuntament de Palma volem agrair-li la seva dedicació i la seva passió constants.